Tack för i år ni underbara!

Ett stort tack till alla funktionärer; Marita, Janne, Anders F, Michelle, Anki, Lilian, Elin, mamma, pappa och Kris. Ni är bäst! Också ett stort tack till Aterra, Golvek och Fenn.no som bidrog till prisbordet.
Väl mött alla paddlare, sponsorer och funktionärer 10-11 oktober 2020!

Welcome to Queen and King 2019!


Date: 12-13 October

Same procedure as all other years. We keep it simple, we have fun together both days, race the day with the best forecast.

  • Yes the race has changed name and there is a history behind it :-D.
  • There WILL be A safety boat even this year.
  • Mum will serve mum-cooked food even this year
  • I have ordered sunshine and lots of wind fromt the south. Cross your fingers!

Welcome to the fjord!

TACK FÖR I ÅR!

Tack alla deltagare, sponsorer och funktionärer för ett lyckat race, en härlig tillställning och underbar stämning. Tillsammans gjorde vi det! Deltagarrekord med 40 paddlare på startlinjen – fantastiskt! Bilder och resultat finns under respektive meny.
Väl mött igen 12-13 oktober 2019.

king2018

Foto: Bo Törnberg/Kris Levemyr

Program Kingen 2018

Vi kan bara tacka vädergudarna för vi kommer få en fantastisk helg med sydliga vindar både lördag och söndag och SOL och snälla temperaturer. TJIHOOOOO!
11.00 Samling Gårda Brygga/Ölmanäs lördag 13 oktober.
https://kartor.eniro.se/m/WMiI7.

(OBS: RESERVPLAN är samling Hanhals https://kartor.eniro.se/m/6QU0H (norr om Gårda Brygga) och paddling inne på fjorden. Kolla hemsidan HÄR i morgon bitti för sista info. Jag vill möjliggöra bästa tänkabara dw och önskar därför att vi är flexibla.)

Lasta ski på trailer eller biltak, byt om till ‘paddelklar’. Lämna ombyte i bilar vid målet.

12:00 Gemensam avresa till start.
12:30 Avlastning av skis + skepparmöte
13:30 ca start på vattnet, som vanligt ledd av Emmas visselpipa.
14:45 Första målgång
Mammas mat, fika, mingla, prisutdelning.
Avslutning ca 17.

king

Tävlingen kan följas på: (http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html)

1500kr i prispengar till bästa dam/herre i långa klassen. Prispengarna skänks av vår sponsor Gothia Motor. Västkust Surfskiklubb KM – medaljer till de tre snabbaste på lång bana. Medlemsskap i Västkust Surfskiklubb räknas, medlemmarna behöver ej ha tävlingslicens. Och så en hel del andra kul priser – OBS bara till dem som är på prisutdelningen.

Toaletter finns vid Gårda Brygga

Ta med eget vatten

Kolla hemsidan/banbeskrivning för att se just banbeskrivning. Lång banan ca 16km, kort bana ca 12km.
Det kan vara bitvis stökigt utanför Ringhals med dubbla vågsystem. Ju längre norr ut man paddlar ju jämnare brukar vågorna bli. Välj hellre stabil än rank båt. Vågprognos utfärdad fredag kl 9:00 för sträckan är 0,5-1m.
Studera banorna noggrant!  Kompass är att rekommendera om man är osäker på riktningen. Det är svårare att hitta till mål än vad ni tror. Det är svårt att se skillnad mellan öarna i fjorden och Åsas udde. På långa banan kommer vi att paddla i exakt nordlig riktning. Tejpa fast en kompass på låret och följ nordlig pil om ni är minsta osäkra. Inga bojar kommer att finnas.  Studera banan för att se exakt målgång. Förmodligen kommer någon flagga markera målpunkt ni ska passera (första bryggnock).

Ladda era mobiltelefoner! Se till att ni har provat er webbtrackingapp och att er telefon inte är satt i energisparläge. Vi kommer inte använda nummerlappar utan testar i år att förlita oss helt på Webtrackingen och eget samvete 🙂

En båt kommer att finnas på vattnet med fotografer. Om någon behöver räddas kan vi inte garantera att surfskin kan plockas upp, och om den kan plockas upp finns risk att surfskin blir skadad.  Båten är stor och fin men ingen ribbåt.

Meddela vid start om du vill köra kort bana.

Tävlingsledning: 076-8707050. ring om ni behöver hjälp, bli hämtade någonstans etc.

 

Söndag

Downwind på fjorden. Förhoppningsvis erbjuds klassiska fjordvågor. Olika sträckor och svårighetsgrader kan väljas. Vi ses på Jonttis väg (parkeringen) kl 11.00 alla som vill vara med på gemensam downwind. Fika bjuds på efteråt à la westcoast surfski style.

 

VÄL MÖTT!

Snart är det dags…

Drygt en vecka kvar till King&Queen of the Fjord och det ser ut som om det mesta är på plats och medaljerna till KM har landat i Markus brevlåda – rätt antal den här gången. 2/10: 30 deltagare anmälda varav 12 damer, otroligt kul. Våra sponsorer bidrar med fina varupriser till utlottningsprisbordet samt prispengar el presentkort till topp tre på långa banan. Utöver det blir det ett gäng specialpriser. Otroligt positivt och jag vill passa på att tacka våra sponsorer Gothia Motor (bilfirma på Hisingen), Nordic Kayaks, Nelo Surfskis Sverige och Aterra. TUSEN TACK!

GotiaMotor nk_500 nelo_sweden

Anmälan är öppen för 2018!

kq_affisch_2018_mellan

Varmt välkomna till ännu en upplaga av King&Queen of the Fjord!

Vi kör som vanligt tävling den dag med bäst prognos men lördag kan ses som förstahandsvalet. Den andra dagen kör vi en självorganiserad downwind för de som önskar. Vi hoppas få se många nya och gamla ansikten, elit och motionärer, så passa på att boka in helgen i kalendern och anmäl dig redan idag!

Tävlingen står också om värd för Västkust Surfskiklubbs allra allra första klubbmästerskap. Alla medlemmar sm anmält sig till ‘Kingen’ (med el utan licens) är med och slåss om de hedervärda medaljerna.


Våra sponsorer:
GotiaMotor nk_500

King & Queen of the Fjord 2017

6/10 SENASTE INFO: Tävlingen går på lördag! Samling ca kl 10 Gårda Brygga/Ölmanäs (Åsa).

Banor: Lång/elitbana: knappa 12 km. Motionsbana ca 8 km.
Banbeskrivnig.

Det väntas en del vind så det kommer bjudas på fina surfskiförhållanden. Ta stabilare ski om du känner dig osäker.
Mamma har lagat soppa och bagarna har bakat bröd som vi äter tillsammans efter racet tillsammans med prisutdelningen.

 

________________________________________________________________________
Så var det dags igen, hösten närmar sig och vår högsäsong på Kungsbackafjorden med sydliga friska vindar. Helgen för årets event är spikat till 7-8 oktober där lördag 7 oktober är primär dag för racet och söndag 8 oktober står som reservdag om vindarna inte vill sig på lördagen. Dock hoppas jag på att vi är många som vill paddla båda dagarna och att vi på dagen som det officiella racet inte hålls kör något kul tillsammans, varför inte ett kul SS2 race och kanske en eventpaddling för nybörjare?

För tredje året i rad är även SUP-paddlare välkomna och Pontus Ny och jag kommer göra allt för att få till bra banor för både ski- och SUP paddlare.

Mer info kommer fortlöpande!

Läs mer om tävlingen här

Anmäl dig här

2014_Anders_Winter_andersen

Kommer Anders att behålla kungakronan även i år eller är det dags för ett tronskifte?

 

King & Queen of the Fjord 2016

TACK FÖR i ÅR!

Tack alla deltagare och funktionärer för fina insatser. Väl mött 2017 igen!

kq2016

kq

Anmälan dig här!

Senaste info: Tävlingen går nu på lördag, samling kl 11.00 vid Gottskär, Onsala. Läs PM och kolla Banbeskrivning i menyn. Väl mött!

————————————————————————————————

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Tävlingen har arrangerats tre år i rad och jag får väl skryta lite med att vi faktiskt har haft bra förhållanden alla år.

King & Queen of the Fjord är en keep-it-simple tävling som för mig som arrangör inte är förenad med några större kostnader eller förberedelser. Tack vare alla underbara vänner/funktionärer omkring mig har vi hittills lyckats erbjuda både mat, transport, följebåtar och priser till en låg startavgift. Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet av paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Jag kommer att erbjuda två olika banor just för att få med mig både elit och de paddlare som tycker att 8-9 kilometer dw är fullt tillräckligt liksom banor för SUP-paddlarna. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfski community ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedervärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen. Det lär bli ett riktigt tufft startfält i år där några lär vara mer brunbrända än andra. Blir vi tillräckligt många kommer det även att bli mastersklasser.

Se Kris härliga filmer från tidigare år:
2014

2013

Om någon önskar bo över i Onsala i sommarstugan över helgen (fredag-söndag) så ordar vi det. Och varför inte köra en grillfest på kvällen för de som är sugna? Och varför inte paddla vidare den andra dagen om det är fina förhållanden? Är vi några intresserade kan vi köra en tävling i S2. Boka in hela helgen vetja och håll tummarna för fina förhållanden.

Ni som vill vara med i den härliga gemenskapen utan att paddla (och kanske till och med hjälpa till med något litet) är självklart välkomna. Mammas soppa räcker till alla! Och vill ni sponsra med något kul pris är detta givetvis välkommet.

Mer info kommer senare. vi ses och hörs!

Varmt välkomna önskar Pontus & Emma med familj

 

PS i år blir det rosa nummerlappar för surfskipaddlarna. Hoppas de tuffa grabbarna klarar av det?!

 

1 2 3