Surfskikalendern 2018

Om du har något event du vill ska synas i min kalender så hör av dig! Kalendern uppdateras fortlöpande med länkar och info.

APRIL  |  MAJ  |  JUNI  |  JULI  |  AUGUSTI  | SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER

(Kalendern visas bäst om mobilen är tiltad. Alternativt scrolla i tabellen genom att swipa med fingret åt vänster)
tilt

APRIL

surfskikurs för tjejer

20-22 april – Orrvikens Surfski Qamp

Nytt initiativ från Emma och Evy, nu surfskikurs för fortsättartjejer. Bli bättre, bli snabbare, bli modigare, bli säkrare! Boosta formen inför 2018. Välkommen till Orrvikens Surfski Qamp

raftö_rekord_i_badtunnan_s

27-29 april – Einar och Emmas vårläger på Raftö

Ett skön samling för alla med surfski och viss erfarenhet. Vi fokuserar på paddelteknik (här är Einar kung!), downwind och de viktigaste momenten för att bli snabb och säker i vågor. Skönt häng och bad i tunna. Mer info finns här.

MAJ

xx2o0675

4-6 maj – Springcamp

Årligt event som funnits sedan Sveriges  urminnes surfskitider. Arrangeras av Aterra. Läger som samlar erfarna och nybörjare inom surfski, återförsäljare med flera. I år kommer campen hållas vid Haverdalsbukten norr om Halmstad. Mer info här!

kajakol2014_medalj

12 maj – Fjällbacka Kajakorientering 

Ett mysigt och välarrangerat event i Fjällbacka som du inte får missa. Det är dessutom gratis. Det kan nog inte bli vackrare från kajaksätet. Orienteringskunskaper krävs eller att du är så pass snabb att du orkar hänga på någon :-). Missa inte!  Se mer på www.kajakorienteringen.se

19 maj – Göteborgs Paddelrace

Ett paddelrace som går samma dag som Göteborgsvarvet. Anta utmaningen att göra en dubbel: paddla först och spring sen. Loppet, som är 21 km, går på älven och på kanalerna i Göteborg. Läs mer om Göteborgs Paddelrace här

sf

20 maj – Surfskidagen i Fiskebäck

Populärt event där du kan komma och prova flera av surfskimodellerna som finns på svenska  marknaden. Även paddlar, kläder mm kan brukar finnas för att testa/klämma på. Medtag paddelkläder och något att grilla. Plats: Fiskebäcksbadet. Läs mer om eventet på Västkust Surfskis hemsida och följ eventet på Facebook. Tid: kl 10-15.

26 – 27 maj – South Skåne Ocean Race

Skåningarnas egen downwinder, en hel helg med tävling i SS1, grill och eventpaddling. Tävlingen går på vackra sydkusten om vädergudarna vill oss väl. Tävlingen är en del i Surfski Open. Läs mer om tävlingen här.

JUNI

bellevue

9 juni – Bellevue Ocean Race

Klampenborg Kajakklubb utanför Köpenhamn fortsätter att arrangera det populära och proffsiga Bellevue Ocean Race. Lockar till sig toppaddlare i Europa. Endast ett stenkast från Västkusten. Läs mer om eventet här.

dubbel_4

8-10 juni – KISS Surfski Meet Apelviken

Varberg och Apelviken erbjuder fina stränder och vågor, nästan som i Sydafrika liksom :-). De senaste åren har ett gäng samlats här för att paddla och ha kul tillsammans. Initiativtagaren Anders Karlsson har nu gjort eventet något mer officiellt men poängterar vikten av KISS – Keep It Simple Stupid. Läs mer om eventet på Västkust Surfskis hemsida och följ det på Facebook.

VR logo

16-17 juni – Vågryttaren

Göteborgarnas och Västkust surfskis egen surfskitävling som arrangeras för femte året i rad. 2018-års tävling erbjuder en hel helg med tävlingar i dubbel, singel och eventpaddling. Läs mer på www.westcoastsurfski.se/vagryttaren

JULI

10_dw

7-8 juli SM i Surfski + Aterra Wave Challenge

SM i surfski kommer för andra gången att ingå i SM-Veckan och tävlingen kommer att hållas i Helsingborg. Agera Wave Challenge och Helsingborgskanotisterna står som värd. Alla är välkomna att ställa upp men enbart svenska deltagare kan vara med och slåss om SM medaljerna. Mer info kommer senare.

27 juli – Arctic Sea Kayak Race (ASKR)

Att få tävla i surfski i Vesterålen (norr om Lofoten) är drömskt. kan jag lova. Som ett arktiskt söderhav med höga berg, ett rikt fågel liv och spännande djur i havet. Been there, done that!  Tävlingen är en del i en hel paddelvecka som förutom gemenskap och samkväm erbjuder flera olika paddelaktiviteter.  Läs mer här och registrera dig!

AUGUSTI

4-5 augusti – The Riviera Race i Båstad

Deltävling i Surfski open. Mer info kommer.

25 augusti – Danska mästerskapen i surfski

Kronborgløbet  Läs mer här

SEPTEMBER

emma_anders 1-2 september –  GPSK Downwinder
Äntligen en surfskitävling på Gotland! Deltävling i Surfski Open. Mer info kommer senare

OKTOBER

5-6 oktober – EM i Surfski, Villajoyosa (Alicante) Spanien

Mer info kommer

emma_anders

13-14 oktober – King&Queen of the Fjord

Tillsammans med min familj och vänner arrangerar jag en surfskitävling på Kungsbackafjorden. Se mer på http://emmalevemyr.se/kingqueenofthefjord/

vagnryttaren

? oktober – Vagnryttaren

Trents tävling och konststycke i Göteborg.  Tävlingen lär involvera spårvagnar, gemytlig stämning, Pucko och en halv special och det bästa älven och skärgården har att erbjuda för surfski. Arrangerades 2016 men tog paus 2017. Vi får hoppas på comeback 2018.

NOVEMBER

filmfest_npk

17  november – Västkust Surfski Filmfestival

Årligt event i Västkust Surfski anda som officiellt avslutar och summerar surfskiåret. Eventet kommer förmodligen att hållas i Näsets Paddlarklubbs lokaler i Göteborg. Vi ser på film, äter god mat, tävlar i fåniga tävlingar och har skôj. Eventet är öppet för alla. Mer info kommer… Se mer på www.westcoastsurfski.se/filmfestivalen