Kurser och lektioner

Kursprogram 2023


Intensivkurs i grupp

Jag erbjuder kurser för klubbar och privata sällskap inom följande områden:

Bli trygg i din surfski
Ni får lära er reentry (på alla håll och kanter), hur ni kan hjälpa varandra, knepen för att slippa ramla i så ofta, hur ni undviker jobbiga situationer och vad göra om ni hamnar där. Allt för att ni ska känna er trygga i er surfski. Detta är en förutsättning för att paddla i vågor. 1/2 till 1 dag

Downwind basics
Lär er grunderna (teoretiskt) till att fånga och surfa vågor. Vi gör övningar på vattnet tillsammans för att träna förståelsen att läsa och fånga vågor. 1-2 dagar

Downwind/racing för fortsättare
Du kan surfa vågor men vill bli snabbare och mer effektiv. Du kanske vill börja tävla eller bara bli snabbare på tävling. Tillsammans gör vi övningar för att bli effektivare i vågorna samt få upp farten. Ni får även testa olika typer av intervaller väl lämpade för surski .
1-2 dagar

Säkerhet
Teori och viss praktik om följande ämnen: Säkerhetsutrustning, hur planera för en säkrare downwind, vinterpaddling, surfki best practices, surfski i stora förhållanden. 1/2 till 1 dag

Jag kommer till er, ni står för lokal, hav och ev logistik för downwind. Jag har ett par skis för uthyrning om någon deltagare skulle sakna.

Privatlektioner

Jag tar vid där din kunskap slutar, fyller i där det saknas och lär dig det du är redo för. En kväll, en dag eller ett par lektioner utspridda med några dagar emellan.
För att gå från noll till att kunna paddla lite vågor (och förstå vad du håller på med 🙂 ) brukar det krävas åtminstone två tillfällen.

En downwind i dubbeln
Surfa vågor redan under ditt första surfskipass? Kan bli verklighet i en dubbel. Dubbeln är ett jättebra redskap för mig att visa dig både paddelteknik och hur man surfar vågor.

Kontakta mig med er förfrågan: nk@emmalevemyr.se


Jag anser att nyckeln till att bli bra på att surfa vågor och ha kul i vågorna är att känna sig trygg. Trygg känner man sig om man vet att man behärskar reentryn, att man klär sig rätt, att man har kunskap om vågor och hur man löser diverse problem som kan uppstå. Det gäller också att kontinuerligt pusha sina gränser, det är först då man blir bättre och skaffar sig nya erfarenheter. Dock gäller det att göra detta under kontrollerade former, och det är just det vi gör under kurserna – tillsammans!