Kurser och lektioner

Nybörjarkurser/kvällskurser sommaren 2021

Välkomna till mina kvällskurser i Stockholm (NK Centret i Täby) och Orreviken/Onsala på Västkusten. Kurserna är 3h långa.

Intro surfskipaddling: Här du får lära dig grunderna i surfskipaddling; paddelteknik, reentry, hantering av surfskin mm. Perfekt för dig som vill testa på och se om det är något för dig.
Förkunskaper: Simkunnig. Det blir ett relativt ‘fartigt’ pass med mycket bad och uppklättring i surfskin på djupt vatten. Viss fysik/styrka är en fördel.

Intro surfski för kajakpaddlare: För dig som redan kan paddla havskajak/K1 men vill ut och testa surfski i vågorna. Kanske har du redan köpt en surfski men inte har kommit ut i vågorna ännu. Jag lär dig grunderna så att du kan känna dig trygg och ha kul i vågorna.
Förkunskaper: Simkunnig, paddelvana. Det blir ett relativt ‘fartigt’ pass med mycket bad och uppklättring i surfskin på djupt vatten. Viss fysik/styrka är en fördel.

Paddelteknik
För dig som kommit igång med surfskipaddlingen och börjat fundera mer på paddelteknik, hur du blir mer effektiv. Tillsammans gör vi teknikövning och du får en bättre förståele för paddelteknikens olika delar, filmning och analys.

Pris: 750kr med egen ski/paddel eller 1000kr ink ski och paddel, flytväst. Antal deltagare: 3-4 st.

Plats: NK Center i Täby


Orrviken Onsala söder om Göteborg:
Intro kajakpaddlare: 2a september kl 16.30-19.30.

Anmäl dig till kursen genom att maila nk@emmalevemyr.se

Helgkurser/camps

De senaste åren har jag tillsammans med andra surfskiinspiratörer arrangerat surfskikurser. Konceptet är att vi under en helg bor tillsammans, paddlar, lagar god mat, bastar och har kul. Deltagarna lär och inspireras av oss instruktörer men också av varandra. Dessutom får vi nya surfskikompisar och vår fina surfskicommunity växer. Plats: Orreviken, Onsala.

OSQ – Orreviken Surfski Qamp
En helgkurs för tjejer av tjejer. Det visade sig vara ett mycket lyckat koncept att bunta ihop bara tjejer. Olika storlek på gruppen och nivå för varje år. Fulltecknat 2021


Privatlektioner

Jag tar vid där din kunskap slutar, fyller i där det saknas och lär dig det du är redo för. Ett par timmar, ett par lektioner utspridda med några dagar emellan eller kanske två dagar för en mindre grupp.
För att gå från noll till att kunna paddla lite vågor (och förstå vad du håller på med 🙂 ) brukar det krävas åtminstone två tillfällen.

En downwind i dubbeln
Surfa vågor redan under ditt första surfskipass? Kan bli verklighet i en dubbel. Dubbeln är ett jättebra redskap för mig att visa dig både paddelteknik och hur man surfar vågor.


nk@emmalevemyr.se

Jag anser att nyckeln till att bli bra på att surfa vågor och ha kul i vågorna är att känna sig trygg. Trygg känner man sig om man vet att man behärskar reentryn, att man klär sig rätt, att man har kunskap om vågor och hur man löser diverse problem som kan uppstå. Det gäller också att kontinuerligt pusha sina gränser, det är först då man blir bättre och skaffar sig nya erfarenheter. Dock gäller det att göra detta under kontrollerade former, och det är just det vi gör under kurserna – tillsammans!