Kurser och lektioner

Nybörjarkurser/kvällskurser våren 2021

Välkomna till mina kvällskurser i Stockholm (NK Centret i Täby) och Orreviken/Onsala på Västkusten. Kurserna är 3h långa.

Intro surfskipaddling: Här du får lära dig grunderna i surfskipaddling; paddelteknik, reentry, hantering av surfskin mm. Perfekt för dig som vill testa på och se om det är något för dig.
Förkunskaper: Simkunnig. Det blir mycket bad och uppklättring i surfskin på djupt vatten.

Intro surfski för kajakpaddlare: För dig som redan kan paddla havskajak/K1 men vill ut och testa surfski i vågorna. Kanske har du redan köpt en surfski men inte har kommit ut i vågorna ännu. Jag lär dig grunderna så att du kan känna dig trygg och ha kul i vågorna.
Förkunskaper: Simkunnig, viss paddelvana. Det blir mycket bad och uppklättring i surfskin på djupt vatten.

Pris: 750kr med egen ski/paddel eller 1000kr ink ski och paddel. Flytväst och neopren (long john) finns för lån. Fika! Minimum antal deltagare: 2st.

Kurs: Intro surfskipaddling
Datum Täby, Stockholm: 24, 25, 26 maj kl 17-20.
Datum Orreviken, Onsala: 10 juni, 17 juni kl 17-20

Kurs: Intro surfski för kajakpaddlare
Datum Täby, Stockholm: 27 maj kl 17-20.
Datum Orreviken, Onsala: 20 maj, 3 juni kl 17-20

Skicka förfrågan på kurs/datum/plats till mig: nk@emmalevemyr.se

Helgkurser/camps

De senaste åren har jag tillsammans med andra surfskiinspiratörer arrangerat surfskikurser. Konceptet är att vi under en helg bor tillsammans, paddlar, lagar god mat, bastar och har kul. Deltagarna lär och inspireras av oss instruktörer men också av varandra. Dessutom får vi nya surfskikompisar och vår fina surfskicommunity växer. Plats: Orreviken, Onsala.

OSQ – Orreviken Surfski Qamp
En helgkurs för tjejer av tjejer. Det visade sig vara ett mycket lyckat koncept att bunta ihop bara tjejer. Olika storlek på gruppen och nivå för varje år. Fulltecknat 2021

Vårlägret
Tillsammans med norrmannen Einar Kjerschow har jag arrangerat den här återkommande eventet. Lägret är för fortsättare som vill bli bättre i vågor, lära sig om surfskiinriktad träning, säkerhet på havet och framförallt få en kickstart inför säsongen. Inget 2021

Privatlektioner

Introkurs i surfski
Har du precis köpt en surfski eller ska köpa en surfski? Kanske du behöver lära dig grunderna i paddelteknik, hur du kommer upp i din ski om du trillar ur, hur du tränar och hur du ska klä dig för att bli säker i din surfski?
Tid: 1,5h
Pris: 750kr ink. lån av utrustning.
Om du köper en surfski av mig ingår såklart introkursen.

Downwind basics
Du har paddlat ski ett tag men behöver den där lilla knuffen i ryggen att börja surfa vågor. Jag förklarar teorin och de klassiska stegen för att fånga vågor, visar övningar för att förbättra din timing och förståelse samt one-on-one i vågorna.
Tid: 2h -> 4h

Privatlektion surfski
Jag tar vid där din kunskap slutar, fyller i där det saknas och lär dig det du är redo för.

En downwind i dubbeln
Surfa vågor redan under ditt första surfskipass? Kan bli verklighet i en dubbel. Dubbeln är ett jättebra redskap för mig att visa dig både paddelteknik och hur man surfar vågor.


nk@emmalevemyr.se

Jag anser att nyckeln till att bli bra på att surfa vågor och ha kul i vågorna är att känna sig trygg. Trygg känner man sig om man vet att man behärskar reentryn, att man klär sig rätt, att man har kunskap om vågor och hur man löser diverse problem som kan uppstå. Det gäller också att kontinuerligt pusha sina gränser, det är först då man blir bättre och skaffar sig nya erfarenheter. Dock gäller det att göra detta under kontrollerade former, och det är just det vi gör under kurserna – tillsammans!