INFO

Queen & King of the Fjord – den lokala tävlingen och paddelfest med skönt häng – för både Surfskielit och motionär. I år värd för SM!

Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfskicommunity ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern och anmäl dig. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedersvärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen.surfski_kungsbackafjord

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. På västliga och sydvästliga vindar kan banan dras utanför fjorden varvid det kan bli tuffare förhållanden med större vågor och flera vågsystem. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Håll tummarna!

När/var/hur?

Tävling 10 eller 11 oktober, samling ca kl 10 någonstans vid Kungsbackafjorden. Vi hoppas och önskar att tävlingsdagen blir lördag men om söndagens prognos visar sig vara mycket bättre än lördagens prognos så kommer tävlingen att gå på söndagen. Den andra dagen kör vi en gemensam downwind för de som vill.
Registrering brukar ske runt kl 10 vid det tänkta målet, någonstans runt Kungsbackafjorden. Vi byter om, lastar skis på släpkärror och åker buss till starten. Start runt kl 13. Efter målgång bjuder mamma på soppa, smörgås, kaffe och kaka. Prisutdelning. Vi brukar vara klara runt 16-tiden.

Beslut om tävlingsdag tas senasts torsdag kväll 8 oktober.

Hur vi anpassar oss till Covid19

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Eftersom surfski är en utomhussport och som inte attraherar hundratals av människor (speciellt inte i oktober) behöver vi inte göra några större anpassningar för ett smittofritt arrangemang. MEN det som gäller är följande:
*Du ska vara symptomfri för att få komma och deltaga i tävlingen.
*Tävlingen erbjuder busstransport till start. I bussen gäller max 50 personer, handsprita (tillhandahålls av bussbolaget eller arrangörer) innan du kliver på bussen, placera dig gärna tillsammans med folk du rest med till tävlingen/ som du umgås med vanligtvis.
*Deltagare som inte vill åka buss får lösa egen transport till starten. Några få platser kan finnas i de bilar som drar släpen till start.
*Håll avstånd till varandra när vi vistas på land.
*Skepparmöte sker på Youtube dagarna innan tävlingen. Håll utkik på hemsidan!
*Maten som serveras vid målgång kommer i största möjliga mån involvera så få händer som möjligt, inplastade smörgåsar mm, handsprit kommer finnas tillgänglig.

Mer info kommer när det närmar sig. Håll utkik på hemsidan.

Middag på Gottskärs Hotell

Lördag kväll kl 19.00 samlas de som vill på Gottskärs hotell för att umgås och äta en två- eller trerätters middag. För tävlande, arrangörer, vänner och familj; alla är välkomna! Vi hoppas också på någon form av underhållning under kvällen 🙂 Trerätters 395kr. Båda inkl kaffe/te. Anmälan till middagen stängd

Webtracking

Queen & King of the Fjord kommer att använda  Webtracking för att säkert kunna följa och hitta deltagare på vattnet. Det möjliggör också att tävlingen kan följas på internet (http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html) av nära och kära. Och med hjälp av Webtracking behöver vi arrangörer inte ta tiden manuellt och vi får resultatlistor genererade. Det blir helt enkelt enklare för oss och säkrare för dig. Webtracking är en app som kan laddas ner till din smartphone (IOS/Android) mot en kostnad. Har du inte Webtracking redan så se till att skaffa appen i tid. Läs mer här.
Testa din webtrackingenhet innan racet: https://www.youtube.com/watch?v=v1kusRYWaFA&feature=youtu.be

Banor

Bana beroende på vindriktning. 13-20km. Om det blir anmälningar till U16 klassen kommer en kortare och mindre exponerad bana att erbjudas för dessa och även för övriga paddlare som tycker dagens förhållanden och banlängd är för tuffa.
Läs mer under Banbeskrivning.

Utrustning/regler

Du skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen.

Obligatorisk utrustning:

  • leg leash
  • visselpipa
  • nödfackla (kan köpas på plats)
  • mobiltelefon i vattentätt fodral eller vattentät mobiltelefon
  • kläder efter vattentemperatur. Du måste kunna klara av att ligga i vattnet i 30 minuter.
  • Flytväst
  • Vi önskar att alla paddlare bär kläder i självlysande färger. Gärna keps/mössa och flytväst.
  • Webtracking appen – installerad och testad. Varm rekommendation är att göra detta några dagar innan tävlingen.

Ytterligare regler vi tillämpar se  surfski-open.com 

Start sker på vattnet. Tjuvstart ger två minuters tidstillägg!

Tidtagning sker med webtracking. De som inte har en fungerande webtrackingapp kommer endast att få sin placering registrerad.

En säkerhetsbåt och en vattenskoter kommer att finnas på vattnet. Säkerhetsbåten har rätt att plocka upp deltagare som påvisar större osäkerhet på vattnet. Inga garantier finns att säkerhetsbåten eller vattenskotern kan transportera surfski till land.

Prisutdelning

För att mästerskapsmedaljer ska delas ut krävs minst tre anmälda deltagare (svensk klubbtillhörighet och svenskt medborgarskap) i varje klass där minst två kommer från olika klubbar. U18 flyttas upp till U23 om färre än tre deltagare i U18. Prisutdelning sker efter att alla har kommit i mål. SM medaljer till de bästa i varje klass Ungdom och Senior. Prisutdelning Queen and King of the Fjord till de tre snabbaste i varje klass, oavsett nationalitet.

Media

De sedvanliga hovfotograferna kommer finnas på plats och någon kommer dessutom livesända eventet på Västkust Surfskis Facebooksida. Deltagarna kan dessutom följas i live under tävlingen här:

http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html

Vara med men inte paddla?

Känner du att du vill vara med utan att paddla är detta enormt välkommet. Kom med och bara häng, hjälp till att köra en bil, bära en surfski, heja fram deltagarna, fota, applådera. Soppan och kakan räcker till alla. Anmäl gärna ditt/en väns/familjemedlems intresse så att vi kan beräkna maten och hjälpande händer.

2014_Prispallen

Logi

Gottskärs Hotell
https://www.gottskarhotell.com
vid bokning skicka ett email till Gottskärs hotell där ni anger ‘Emma10’ för att erhålla 10%.

Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF: https://kuggavik.se/
Åsa Jutegård B&B: https://jutegard.se
Fredals Gård B&B i Åsa: https://freadalsgard.se/

Campa gratis? Slå upp ditt tält gratis i Elins trädgård nära Åsa! Kontakta Elin Aulin på Facebook/Messenger.

Hyra Surfski?

För er som inte har möjlighet att transportera med er surfski finns några skis av olika modell till uthyrning:
aterra.se
emmalevemyr.se/nk

Hitta/resa hit

Använd någon av facebookgrupperna för att hitta någon att samåka med. Det går också bra att åka tåg till Kungsbacka, någon hämtar dig på stationen!