Fjorden är uppvärmd!

Onsdag 8 oktober 2014

I morse paddlade jag på fjorden och det rådde vindförhållanden för klassisk fjordsurf. Det var rak syd ca 12m/s i medelvind. Trent, Marcus Simonsson och jag mötte upp vid Daggudden kl. 6:30 och då var det mörkt! La in en bit efter 7 vid Lilla Jägaren/Draget och satte av.

DCIM100GOPRO

Klockan är 7.15 och vi är på väg i vid Draget.

I början var vågorna faktiskt ganska långa och m an fick trycka på hyfsat bra för att komma med dem, och i princip hela skin fick plats nerför vågorna. Ju längre in i fjorden vi kom ju kortare blev det mellan vågorna och ju enklare blev det att fånga dem. Tångmängden ökade dessutom på efter ca halva sträckan så de som inte har ett bakåtlutat roder eller weedguard i helgen kommer få lite extra träning. Kort och gott – tångfällorna är på plats.

oktobersurf_1

Trent och Marcus surfar

oktobersurf_2

Alltid episkt med soluppgång på fjordsurf

Jag har precis kollat några olika väderprognoser och som det ser ut nu så är lördag och söndag hyfsat likvärdiga med moderata vindar kring syd. Någon prognos talar mer för söndag. Alltså ännu för spretiga prognoser för att känna åt vilket håll det väger. Imorgon tar jag beslut! Vad gäller bana så om vindarna inte går över 7m/s så är jag sugen på att dra banan från Röda Holme till Daggudden eller Klockarebryggan. Då får vi mesta möjliga vågor runt udden vilket jag tror de flesta uppskattar. Blåser det mer än så kanske det blir samma bana som förra året, Gårda brygga till Daggudden.
Nä nu måste jag dra! Ska ut och köra ett eftermiddagspass på fjorden. Det gäller att passa på när det är sydliga, friska vindar 🙂

/Emma