Surfskikalendern 2016

Om du har något event du vill ska synas i min kalender så hör av dig! Kalendern uppdateras fortlöpande med länkar och info.

APRIL  |  MAJ  |  JUNI  |  JULI  |  AUGUSTI  | SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER

(Kalendern visas bäst om mobilen är tiltad. Alternativt scrolla i tabellen genom att swipa med fingret åt vänster)
tilt

APRIL

raftö_rekord_i_badtunnan_s 15-17 april – Einar och Emmas vårläger på Raftö
Ett skön samling för alla med surfski och viss erfarenhet. Vi fokuserar på paddelteknik (här är Einar kung!), downwind och de viktigaste momenten för att bli snabb och säker i vågor. Skönt häng och bad i tunna. Mer info här.

MAJ

xx2o0675 6-8 maj – Springcamp
Årligt event som funnits sedan urminnes surfskitider, arrangeras numera av Aterra. Läger som samlar erfarna och nybörjare inom surfski, återförsäljare med flera. I år kommer campen hållas på västkusten vid ett av mina favoritställen nämligen Skälderviken. Och jag kommer med och gästspelar. Mer info här!
kajakol2014_medalj 7 maj – Fjällbacka Kajakorientering
Ett mysigt och välarrangerat event i Fjällbacka som du inte får missa. Kan nog inte bli vackrare från kajaksätet. Orienteringskunskaper krävs eller att du är så pass snabb att du orkar hänga på någon :-.  Se mer på www.kajakorienteringen.se
gpr 21 maj – Göteborgs Paddelrace
Ett paddelrace som går samma dag som Göteborgsvarvet. Anta utmaningen att göra en dubbel: paddla först och spring sen. Loppet, som är 21 km, går på älven och på kanalerna i Göteborg. Läs mer om Göteborgs Paddelrace här
sf 22 maj – Surfskidagen i Fiskebäck
Populärt event som på initiativ av Epic- Anders Karlsson, brukar hållas två gånger per år. Kom och prova många olika modeller av surfskis. Representanter från Epic, Fenn, Carbonology, Nordik Kayak, Vajda, Think m fl brukar vara där samt försäljare med paddlar och paddelrelaterade kläder i sitt sortiment. Medtag paddelkläder, paddel och något att grilla. Eventet finns på Facebook. Tid: kl 10-15.

JUNI

kwc 6 juni – Kalmar Surfski Wave Challange
En surfskitävling i svenska cupen. En välarrangerad tävling med ett gediget prisbord och prispengar till snabbaste man och kvinna. I Kalmar sund finns goda förutsättningar för fina surfskiförhållanden, speciellt om brisen infinner sig. Läs mer om tävlingen här.
bellevue 11-12 juni – Bellevue Ocean Race
Ny tävling i Danmark arrangerad av Klampenborg Kajakklubb vid Bellevue Strand. Middag och fest efteråt. Läs mer om eventet här.
dubbel_4 10-12 juni – KISS Surfski Meet Apelviken
Varberg och Apelviken erbjuder fina stränder och vågor, nästan som i Sydafrika liksom :-). De senaste åren har ett gäng samlats här för att paddla och ha kul tillsammans. Initiativtagaren Anders Karlsson har nu gjort eventet något mer officiellt men poängterar vikten av KISS – Keep It Simple Stupid. Läs mer om eventet på Facebook
VR logo 18-19 juni – Vågryttaren
Andra deltävlingen i svenska cupen. Göteborgarnas och Västkust surfskis egen surfskitävling som arrangeras för fjärde året i rad.  Tävlingen går på eller utanför Kungsbackafjorden. Som alltid hoppas vi kunna locka både elit som motionärer. Se mer på www.vagryttaren.se

JULI

10_dw 7 juli SM i Norrköping
SM i surfski kommer i år att ingå i SM veckan. Här finns mer info om själva SM-veckan. Förhoppningarna är att surfski ska få mer utrymme i media. Norrköping erbjuder Bråviken för paddlingen, frågan är hur stora vågorna kan bli där? Tredje deltävlingen i svenska cupen.
slide01-1 23-29 juli Aterra Super Wave Challange
Med nästan en veckas vindfönster så finns det fina förutsättningar för att få bra förhållanden! Tävlingen går någonstans mellan Torekov och Helsingborg. Har vi tur blir det Skälderviken, ett suveränt paddelvatten. Mer info landar nog här när det beger sig
mocke_sean_rice 29 juli – Arctic Sea Kayak Race (ASKR)
WOW säger jag bara! Att få tävla i surfski i närheten av Lofoten låter för mig drömskt. Tävlingen är en del i en hel paddelvecka som förutom gemenskap och samkväm erbjuder flera olika paddelaktiviteter.Jag kommer åka dit, anmäld och klar! Banan är 22 km. Läs mer här och registrera dig!

AUGUSTI

sm 21 augusti – Seamasters
Sveriges största och kanske tuffaste surfskirace som går mellan Oxelösund och Arkösund. Går helt enkelt inte att missa, helt klart en av årets höjdpunkter i surfski-Sverige.  Läs mer här. Fjärde deltävlingen i svenska cupen.
07_NM_dawid_mocke_emma_levemyr 27-28  augusti – Norgemästerskapen (NM) i surfski
Norges andra Norgemästerskap i Surfski. Jag var där förra året och lär åka i år igen om det inte kolliderar med något. Mer info kommer.

SEPTEMBER

bron 10 september – Öresund  Downwind Challange
Äntligen en tävling i Malmö/Skåne! MKK med Ola och Johan i spetsen arrangerade tävlingen för första gången förra året. Det finns bra banalternativ på de flesta vindriktningar här nere. 2015 korsade vi sundet och fick uppleva en del motström och roliga vågor under bron. I år ingår tävlingen i svenska cupen.
em_1_snygg_hatt 22-25 september – Europamästerskapen i Surfski
EM går i år på södra Sardinien. Tävlingen är öppen för alla och det finns olika åldersklasser. Enligt hemsidan kommer det även bli mästerskap i S2 (dubbel) klassen, skitkul tycker jag. Gör som jag och våga anta utmaningen. Läs mer på hemisdan.

OKTOBER

emma_anders 8-9 oktober – King&Queen of the Fjord
Tillsammans med min familj arrangerar jag för fjärde året i rad en surfskitävling på Kungsbackafjorden. Se mer på http://emmalevemyr.se/kingqueenofthefjord/
vagnryttaren 29-30 oktober – Vagnryttaren
Trents tävling och konststycke i Göteborg. Tävlingen lär involvera spårvagnar, gemytlig stämning och det bästa älven och skärgården har att erbjuda för surfski. Och jag ska inte lyfta ett finger, bara komma och rejsa. Längtar redan! Läs mer om eventet på Facebook

NOVEMBER

filmfest_npk 19  november – Västkust Surfski Filmfestival 
Årligt event i Västkust Surfski anda som officiellt avslutar och summerar surfskiåret. Eventet kommer förmodligen att hållas i Näsets Paddlarklubbs lokaler i Göteborg. Vi ser på film, äter god mat, tävlar i fåniga tävlingar och har skôj. Eventet är öppet för alla. Se mer information på http://surfskifilmfestival.esy.es/filmfestivalen2014/