Nordic Kayaks

Från och med 2020 är jag återförsäljare för Nordic Kayaks surfskis. Mig kan ni besöka i Onsala/Kungsbacka söder om Göteborg för provpaddling. När du väl bestämt dig för en NK surfski så lägg din beställning hos mig. Jag bjuder såklart på en kortare introkurs om du är nybörjare och hjälper dig vidare ut i den nya surfskivärlden med information kring kurser, facebookgrupper, gemensamma träningar, klädval mm. Jag säljer även paddlar, NKs egendesignade neopren och torrdräkter och andra prylar från NK, allt för att du enkelt ska kunna komma igång med din paddling.

Kort fakta om NK skis:
Nordic Kayaks är ett svenskt företag som under flera år designat och utvecklat kajaker och surfskis.

Club540 är det senaste tillskottet i i NK flottan och en helt ny linje där tanken är att surfskisen ska vara något mer prisvänliga och enkla. Club 540 är en mycket stabil surfski som lämpar sig väl för den som vill sitta riktigt stabilt (jämförbar med en havskajak). Club är bygd i glasfiber/gelcoat och är grå.
Club konceptet kommer även finnas för en dubbelsurfski och surfskis för barn framöver.

Club 540 – Stabil, låga kanter, NKs sköna sittställning och bucket och med en vikt på 16 kilo.

Nybörjarskidan Exrcize har en bredd på 54cm och upplevs som en smalare/sportigare havskajak i stabilitet. Skön hög sittställning för bra isätt, kul i surf och på platten trots sina 54cm i bredd. Squall är nästkommande modell som är något smalare. Båda modeller kommer med praktiska bärhandtag. Squall540 är den perfekta skin för mindre/lättare folk, med viss paddelvana och stabilitet.

Storm är en motions- och tävlingssurfski som absolut kan mäta sig med elitsurfskis. Nitro är NKs elitsurfski, som är en riktigt vass ski för den med mycket god stabilitet och som siktar högt eller bara vill njuta av en riktig ‘räserskida’.

Surfskisen (ej club) tillverkas i materialen Carbon Hybrid, Carbonlite och CarbonX och väger väger från 8 kilo till 13.5 kilo (CarbonHybrid) med mindre variationer beroende på modell.
För att få exakt den färgkombination och material du önskar så kan du behöva förbeställa.

Läs mer om Nordic Kayaks på deras hemsida. Exakta priser och vikter för respektive modell/material finner ni också på NKs hemsida.

NKs neopren och torrdräkt
Se bilder här
Long John – perfekta neoprenet för storbadaren, vågälskarna, de sämre sommardagarna och inför och efter sommarsäsong. Tack vare att överdel och underdel sitter ihop slipper du glipan i midjan. Ihop med en neoprentröja och vindtät jacka är du beredd på de flesta blöta äventyr. Neoprenet är 3mm och mycket mjukt och skönt. Jag använder min long john från maj till oktober/november. Kardborre på axelremmarna tillåter viss justering i längd. Ca pris 1250kr.

Tröja – Otroligt mjuk tröja. Använd med fördel en vindjacka utanpå i blåsigare förhållanden då neoprenet inte är så vindtåligt. ca pris 650kr

Shorts – Skön passform med glid i rumpan. Snarare år det svalare hållet än det varma. Tjock och mjuk resår i midjan så att man slipper skavsår. Ca pris 400kr

Byxor – Sjysst prisvärd byxa som går upp i ryggslutet. Numera likadan tvärsgående söm tvärs över benet som på shortsen (syns ej på bild) Ca pris 650kr.

Torrdräkt – mer info kommer. Säljs till hösten 2022.

Pogies – lätta pogies med vid öppning nertill och som sluter tätt kring paddeln. Ger en förhållandevis varm och torr pogie som även tillåter en handske på handen utan problem. Ca pris 400kr

Kläderna finns i XS till XL. I nuläget finns ingen storleksguide då vi fortfarande utvecklar storlekar och modeller. Fråga mig!

Grön och rosa, vilken färg diggar du?

nk@emmalevemyr.se
076-8131163

Hyra av surfski
Hyr en av mina demoskis för tävling mm:
300-400kr/dag beroende på material. (Exrcize CH, Squall 540 CH, Squall 580 CH, Storm 570 CL och CX)

Självrisk à 2000 kr står hyrestagaren för vid större skada.