Surfskikalender 2017

Om du har något event du vill ska synas i min kalender så hör av dig! Kalendern uppdateras fortlöpande med länkar och info.

APRIL  |  MAJ  |  JUNI  |  JULI  |  AUGUSTI  | SEPTEMBER  |  OKTOBER  |  NOVEMBER

(Kalendern visas bäst om mobilen är tiltad. Alternativt scrolla i tabellen genom att swipa med fingret åt vänster)
tilt

APRIL

raftö_rekord_i_badtunnan_s 21-23 april – Einar och Emmas vårläger på Raftö
Ett skön samling för alla med surfski och viss erfarenhet. Vi fokuserar på paddelteknik (här är Einar kung!), downwind och de viktigaste momenten för att bli snabb och säker i vågor. Skönt häng och bad i tunna. Mer info kommer här.

MAJ

xx2o0675 5-7 maj – Springcamp
Årligt event som funnits sedan urminnes surfskitider, arrangeras numera av Aterra. Läger som samlar erfarna och nybörjare inom surfski, återförsäljare med flera. I år kommer campen hållas vid Haverdalsbukten norr om Halmstad. Mer info här!
gpr 20 maj – Göteborgs Paddelrace
Ett paddelrace som går samma dag som Göteborgsvarvet. Anta utmaningen att göra en dubbel: paddla först och spring sen. Loppet, som är 21 km, går på älven och på kanalerna i Göteborg. Läs mer om Göteborgs Paddelrace här
sf 21 maj – Surfskidagen i Fiskebäck
Populärt event som på initiativ av Epic- Anders Karlsson, brukar hållas två gånger per år. Kom och prova många olika modeller av surfskis. Representanter från Epic, Fenn, Carbonology, Nordik Kayak, Vajda, Think m fl brukar vara där samt försäljare med paddlar och paddelrelaterade kläder i sitt sortiment. Medtag paddelkläder, paddel och något att grilla. Eventet finns på Facebook. Tid: kl 10-15.
kajakol2014_medalj 27 maj – Fjällbacka Kajakorientering
Ett mysigt och välarrangerat event i Fjällbacka som du inte får missa. Kan nog inte bli vackrare från kajaksätet. Orienteringskunskaper krävs eller att du är så pass snabb att du orkar hänga på någon :-.  Se mer på www.kajakorienteringen.se

JUNI

bellevue 10 juni – Bellevue Ocean Race
Första deltävlingen i Scandinavian Surfski Open. Trots plattvatten 2016 blev det succé. Arrangerad av Klampenborg Kajakklubb vid Bellevue Strand. Middag och fest efteråt. Läs mer om eventet här.
dubbel_4 9-11 juni – KISS Surfski Meet Apelviken
Varberg och Apelviken erbjuder fina stränder och vågor, nästan som i Sydafrika liksom :-). De senaste åren har ett gäng samlats här för att paddla och ha kul tillsammans. Initiativtagaren Anders Karlsson har nu gjort eventet något mer officiellt men poängterar vikten av KISS – Keep It Simple Stupid. Läs mer om eventet på Facebook
VR logo 17-18 juni – Vågryttaren
Första deltävlingen i Sweden Surfski Open. Göteborgarnas och Västkust surfskis egen surfskitävling som arrangeras för femte året i rad.  Tävlingen går i eller utanför Kungsbackafjorden. Som alltid hoppas vi kunna locka både elit som motionärer. Se mer på westcoastsurfski.se/vagryttaren

JULI

10_dw 8-9 juli SM i Surfski & Aterra Wave Challange
SM i surfski flyttar till Västkusten och gästar Aterra Wave Challange, en av få downwindtävlingar som faktiskt alltid haft bra vågförhållanden. Varför skulle det bli annorlunda 2017? GO Skåne!
Mer info kommer senare: www.wavechallenge.se
28 juli – Arctic Sea Kayak Race (ASKR)
Att få tävla i surfski i närheten av Lofoten är drömskt. Been there, done that, going again! Tävlingen är en del i en hel paddelvecka som förutom gemenskap och samkväm erbjuder flera olika paddelaktiviteter. Jag kommer åka dit, dock ännu inte anmäld :-). Hoppas på att vara med på hela paddelveckan i år och tälta på vacker sandstrand. Återkommer till det. Läs mer här och registrera dig!

AUGUSTI

sm 20 augusti (?)- Seamasters
Sveriges största och kanske tuffaste surfskirace som går mellan Oxelösund och Arkösund. Går helt enkelt inte att missa, helt klart en av årets höjdpunkter i surfski-Sverige Läs mer här. Andra deltävlingen i Sweden Surfski Open.
07_NM_dawid_mocke_emma_levemyr 26-27  augusti – Norgemästerskapen (NM) i surfski
Tredje Norgemästerskapet i Surfski. Jag var där förra året och då var det verkligen rockn’roll. Det bjöds på otroligt bra surfskiförhållanden och bansträckningen var perfekt. Tänk om hamburgarna varit lika bra… Don’t miss! Oslo kajakklubb kommer lägga upp mer info om tävlingen senare.
26-27  augusti – Danska mästerskapen i surfski
Kronborg Löbet – så synd att det krockar med norska mästerskapen! Jag har ännu ingen länk till någon hemsida men det kommer säkert framöver.

SEPTEMBER

bron 23-24 september – Öresund  Downwind Challange
MKK arrangerar för tredje året Sveriges sydligaste downwindtävling. Det finns bra banalternativ på de flesta vindriktningar här nere. 2015 korsade vi sundet och fick uppleva en del motström och roliga vågor under bron. Sista deltävlingen i Sweden Surfski Open.

OKTOBER

emma_anders 7-8 oktober – King&Queen of the Fjord
Tillsammans med min familj arrangerar jag för fjärde året i rad en surfskitävling på Kungsbackafjorden. Se mer på http://emmalevemyr.se/kingqueenofthefjord/
vagnryttaren ? oktober – Vagnryttaren
Trents tävling och konststycke i Göteborg. Tävlingen lär involvera spårvagnar, gemytlig stämning och det bästa älven och skärgården har att erbjuda för surfski. Och jag ska inte lyfta ett finger, bara komma och rejsa. Längtar redan! Läs mer om eventet på Facebook

NOVEMBER

filmfest_npk 18  november – Västkust Surfski Filmfestival
Årligt event i Västkust Surfski anda som officiellt avslutar och summerar surfskiåret. Eventet kommer förmodligen att hållas i Näsets Paddlarklubbs lokaler i Göteborg. Vi ser på film, äter god mat, tävlar i fåniga tävlingar och har skôj. Eventet är öppet för alla. Mer info kommer…
em_1_snygg_hatt 25 november – Världsmästerskapen i Surfski
Hongkong står i år värd för surfski-VM. Läs mer här