Om K&Q

King&Queen of the Fjord – den lokala tävlingen och paddelfest med skönt häng – för både Surfskielit och motionär

King & Queen of the Fjord är en keep-it-simple tävling arrangerad av Västkust Surfskiklubb och som för oss som arrangörer inte är förenad med några större kostnader eller förberedelser. Tack vare alla underbara vänner/funktionärer omkring oss har vi hittills lyckats erbjuda både mat, följebåtar och priser till en låg startavgift. Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfski community ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern och anmäl dig. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedersvärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen.surfski_kungsbackafjord

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Håll tummarna!

När/var/hur?

Tävling 13 oktober, samling ca kl 10 någonstans vid Kungsbackafjorden. 14 oktober gemensam downwind för de som vill. Om prognosen visar mycket bättre vindar på söndagen kommer tävlingen att gå på söndag istället.
VI samlas, vi lastar skis och åker till start, vi paddlar, svettas och surfar. Sen äter vi mammas soppa, skryter om våra bravader och har prisutdelning. Pris till de bästa i varje klass samt ett gäng specialpriser och utlottningspriser.

Anmälningsavgiften är 250kr.

Mer info kommer när det närmar sig. Håll utkik på hemsidan. PM skickas ut per email.

Webtracking

I år och i fjol har de som tävlat i surfski-open använt sig av trackingtjänsten Webtracking. Även King&Queen of the Fjord kommer att använda  Webtracking för att säkert kunna följa och hitta deltagare på vattnet. Det möjliggör också att tävlingen kan följas på Internet (http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html) av nära och kära. Och med hjälp av Webtracking behöver vi arrangörer inte ta tiden manuellt och vi får resultatlistor genererade. Det blir helt enkelt enklare för oss och säkrare för dig. Webtracking är en app som kan laddas ner till din smartphone (IOS/Android) och kostar 200kr. De som inte har webtrackingappen får ta sin egen tid.

Banor

Vi erbjuder två olika tävlingsbanor för att attrahera både elit och motionärer. Läs mer under Banbeskrivning.

Utrustning/regler

Du skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen

  • leg leash
  • mobiltelefon i vattentätt fodral el vattentät mobiltelefon
  • kläder efter vattentemperatur. Du måste kunna klara av att ligga i vattnet en längre stund.
  • Flytväst
  • Vi önskar att alla paddlare bär kläder i självlysande färger. Gärna keps/mössa och flytväst.
  • Vi rekommenderar varmt användandet av Webtracking appen. Dels för din egen säkerhet och dels för att göra det enkelt för oss som organiserar tävlingen.

En säkerhetsbåt kommer att finnas på vattnet.

Vara med men inte paddla?

Känner du att du vill vara med utan att paddla är detta enormt välkommet. Kom med och bara häng, hjälp till att köra en bil, bära en surfski, heja fram deltagarna, fota, applådera. Soppan och kakan räcker till alla. Anmäl gärna ditt/en väns/familjemedlems intresse så att vi kan beräkna maten och hjälpande händer.

2014_Prispallen

Logi

http://www.asacamping.se/index.php/de/

Hyra Surfski?

För er som inte har möjlighet att transportera med er surfski finns några skis av olika modell till uthyrning. Kontakta oss!

Hitta/resa hit

Använd någon av facebookgrupperna för att hitta någon att samåka med. Det går också bra att åka tåg till Kungsbacka, någon hämtar dig på stationen!