INFO

Queen & King of the Fjord – den lokala tävlingen och paddelfest med skönt häng – för både Surfskielit och motionär.

Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfskicommunity ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern och anmäl dig. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedersvärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen.surfski_kungsbackafjord

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. På västliga och sydvästliga vindar kan banan dras utanför fjorden varvid det kan bli tuffare förhållanden med större vågor och flera vågsystem. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Håll tummarna!

När/var/hur?

Tävling 15 eller 16 oktober, samling ca kl 10 någonstans vid Kungsbackafjorden. Vi hoppas och önskar att tävlingsdagen blir lördag men om söndagens prognos visar sig vara mycket bättre än lördagens prognos så kommer tävlingen att gå på söndagen. Den andra dagen kör vi en självorganiserad gemensam downwind samt SS2 race om intresse finns. 
Registrering brukar ske runt kl 10 vid det tänkta målet, någonstans runt Kungsbackafjorden, till exempel Gårda Brygga, Hanhals, Gottskär. För den som önskar finns möjlighet till förregistrering på Hotell Halland i hotellobbyns bar på fredag kväll. Vi byter om, lastar skis på släpkärror och åker buss till starten (om över 30 deltagare). Start ca kl 13. Efter målgång bjuds det på enklare mat. Prisutdelning. Vi brukar vara klara runt 16-tiden.

Beslut om tävlingsdag tas senasts torsdag kväll 13 oktober.

Gemensam middag på Hotell Halland

Lördag kväll kl 19.00 samlas de som vill på restaurang RUM 35 på Hotell Halland i Kungsbacka för att umgås och äta. För tävlande, arrangörer, vänner och familj; alla är välkomna! Men platserna är begränsade, först till kvarn!
Anmäl dig till middagen genom att maila johanna.ulmanen@gmail.com och ange om du är vegetarian och/eller har eventuella allergier.
Det blir buffé till en kostnad av ca 300 kr. Buffé och eventuell dryck betalas på plats.

Webtracking

Queen & King of the Fjord kommer att använda  Webtracking för att säkert kunna följa och hitta deltagare på vattnet. Det möjliggör också att tävlingen kan följas på internet (http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html) av nära och kära. Och med hjälp av Webtracking behöver vi arrangörer inte ta tiden manuellt och vi får resultatlistor genererade. Det blir helt enkelt enklare för oss och säkrare för dig. Webtracking är en app som kan laddas ner till din smartphone (IOS/Android) mot en kostnad. Har du inte Webtracking redan så se till att skaffa appen i tid. Läs mer här.
Testa din webtrackingenhet innan racet: https://www.youtube.com/watch?v=v1kusRYWaFA&feature=youtu.be

Banor

Bana beroende på vindriktning oftast 13-15km.
Banan bestäms någon dag innan tävlingen men läs mer under Banbeskrivning för att se olika alternativ.

Utrustning/regler

Du skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen.

Obligatorisk utrustning:

  • leg leash
  • visselpipa
  • nödfackla (kan köpas på plats)
  • mobiltelefon i vattentätt fodral eller vattentät mobiltelefon
  • kläder efter vattentemperatur. Du måste kunna klara av att ligga i vattnet i 30 minuter.
  • Flytväst
  • Vi önskar att alla paddlare bär kläder i självlysande färger. Gärna keps/mössa och flytväst.
  • Webtracking appen – installerad och testad. Varm rekommendation är att göra detta några dagar innan tävlingen.

Ytterligare regler vi tillämpar se  surfski-open.com 

Start sker på vattnet. Tjuvstart ger fem minuters tidstillägg!

Tidtagning sker med webtracking. De som inte har en fungerande webtrackingapp kommer endast att få sin placering registrerad.

En säkerhetsbåt kommer att finnas på vattnet. Säkerhetsbåten har rätt att plocka upp deltagare som påvisar större osäkerhet på vattnet. Inga garantier finns att säkerhetsbåten eller vattenskotern kan transportera surfski till land.

Prisutdelning

Prisutdelning Queen and King of the Fjord till de tre snabbaste i varje klass. Lottpriser.

Media

De sedvanliga hovfotograferna kommer finnas på plats. Deltagarna kan dessutom följas i live under tävlingen här:

http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html

Vara med men inte paddla?

Känner du att du vill vara med utan att paddla är detta enormt välkommet. Kom med och bara häng, hjälp till att köra en bil, bära en surfski, heja fram deltagarna, fota, applådera. Soppan och kakan räcker till alla. Anmäl gärna ditt/en väns/familjemedlems intresse så att vi kan beräkna maten och hjälpande händer.

Logi

Hotell Halland erbjuder 12% rabatt för deltagare, funktionärer och familj under tävlingshelgen 14-16 oktober. För att få rabatt, ring eller maila info@hotellhalland.se vid bokning och ange ”West coast surfski”. I hotellet kommer vi även att äta middag på lördag kväll, restaurang RUM 35, samt ha förregistrering och mingel (hotellets lobby och bar) fredag kväll för de som önskar: 
Länk till hotellet

Övriga logiförslag:
Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF: https://kuggavik.se/
Åsa Jutegård B&B: https://jutegard.se
Fredals Gård B&B i Åsa: https://freadalsgard.se/
Kungsbacka Hostel
Vandrarhemmet Nattmössan

Hyra Surfski?

För er som inte har möjlighet att transportera med er surfski finns några skis av olika modell till uthyrning:
aterra.se
emmalevemyr.se/nk