Om K&Q

King&Queen of the Fjord – den lokala tävlingen och paddelfest med skönt häng – för både Surfski och SUP

King & Queen of the Fjord är en keep-it-simple tävling som för oss som arrangörer inte är förenad med några större kostnader eller förberedelser. Tack vare alla underbara vänner/funktionärer omkring oss har vi hittills lyckats erbjuda både mat, transport, följebåtar och priser till en låg startavgift. Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfski community ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern och anmäl dig. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedersvärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen.

Banor
I möjligaste mån kommer jag att erbjuda två olika surfskibanor för att attrahera både elit och motionärer. Surfski lång bana (elit) kan vara 12-19km lång. Kort bana (motionsklass) blir max 8km. För SUP försöker vi hitta en bana med bara downwind och banlängden kan variera.

Utrustning/regler
* Du skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen

*leg leash

*mobiltelefon i vattentätt fodral el vattentät mobiltelefon

*kläder efter vattentemperatur. Du ska kunna ligga i vattnet i 30 minuter.

*Surfski el SUP (unlimited).

*Flytväst för surfskipaddlare

Vara med men inte paddla?
Känner du att du vill vara med utan att paddla är detta enormt välkommet. Kom med och bara häng, hjälp till att köra en bil, bära en surfski, heja fram deltagarna, fota, applådera. Soppan och kakan räcker till alla. Anmäl gärna ditt intresse så att vi kan beräkna maten.

En media/följebåt kommer att finnas på vattnet.

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Tävlingen har arrangerats fem år i rad och jag får väl skryta lite med att vi faktiskt har haft bra förhållanden alla år.

2014_Prispallen