Om Q&K

Queen & King of the Fjord – den lokala tävlingen och paddelfest med skönt häng – för både Surfskielit och motionär. I år värd för SM!

Queen & King of the Fjord är en keep-it-simple tävling arrangerad av Västkust Surfskiklubb och som för oss som arrangörer inte är förenad med några större kostnader eller förberedelser. Tack vare alla underbara vänner/funktionärer omkring oss har vi hittills lyckats erbjuda både mat, följebåtar och priser till en låg startavgift. Tävlingen vänder sig både till elit och motionär, enda kravet är att du som paddlare skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen. Så du som aldrig tävlat, är nyfiken på Kungsbackafjorden och vill vara en del i vår härliga surfski community ta tillfället i akt och boka in datumet i kalendern och anmäl dig. Och för dig som vill vara med och slåss om de hedersvärda monark-titlarna är det hög tid att slipa formen.surfski_kungsbackafjord

Kungsbackafjorden erbjuder lättsurfade vågor och flera olika alternativ på bansträckning beroende på hur vindarna blåser. På västliga och sydvästliga vindar kan banan dras utanför fjorden varvid det kan bli tuffare förhållanden med större vågor och flera vågsystem. Sydliga vindar ger optimala förhållanden och just på hösten brukar vi belönas med vindar från syd. Håll tummarna!

När/var/hur?

Tävling 10 eller 11 oktober, samling ca kl 10 någonstans vid Kungsbackafjorden. Vi hoppas och önskar att tävlingsdagen blir lördag men om söndagens prognos visar sig vara mycket bättre än lördagens prognos så kommer tävlingen att gå på söndagen. Den andra dagen kör vi en gemensam downwind för de som vill.
Vi samlas, vi lastar skis och åker till start, vi paddlar, svettas och surfar. Något att stoppa i magen och något varmt att dricka finns vid mål samtidigt som prisutdelning.

Beslut om tävlingsdag tas senasts torsdag kväll 8 oktober.

Mer info kommer när det närmar sig. Håll utkik på hemsidan.

Middag på Gottskärs Hotell

Lördag kväll kl 19.00 samlas de som vill på Gottskärs hotell för att umgås och äta en två- eller trerätters middag. För tävlande, arrangörer, vänner och familj; alla är välkomna! Vi hoppas också på någon form av underhålling under kvällen 🙂 Tvårätters middag: 295kr, trerätters 395kr. Båda inkl kaffe/te. Ange allergier/vegetariskt alternativ vid anmälan. Middagen betalas av respektive middagsgäst på restaurangen. Ju tidigare ni anmäler er ju större chans är det att alla får plats då vi behöver boka upp platser i restaurangen. Anmäl er till middagen genom att maila vagryttaren@gmail.com, uppge namn, 2/3 rätter och ev allergier/veg.

Webtracking

Queen & King of the Fjord kommer att använda  Webtracking för att säkert kunna följa och hitta deltagare på vattnet. Det möjliggör också att tävlingen kan följas på internet (http://api1.webtracking.se/wsl/rrp.html) av nära och kära. Och med hjälp av Webtracking behöver vi arrangörer inte ta tiden manuellt och vi får resultatlistor genererade. Det blir helt enkelt enklare för oss och säkrare för dig. Webtracking är en app som kan laddas ner till din smartphone (IOS/Android). Har du inte Webtracking redan så se till att skaffa appen i tid. Läs mer här.

Banor

Bana beroende på vindriktning. 13-18km.
Läs mer under Banbeskrivning.

Utrustning/regler

Du skall kunna din reentry och ha erfarenhet och kunna behärska paddling i de förhållanden som erbjuds på tävlingsdagen.

Obligatorisk utrustning:

  • leg leash
  • visselpipa
  • nödfackla (kan köpas av Leif/Aterra på plats)
  • mobiltelefon i vattentätt fodral eller vattentät mobiltelefon
  • kläder efter vattentemperatur. Du måste kunna klara av att ligga i vattnet i 30 minuter.
  • Flytväst
  • Vi önskar att alla paddlare bär kläder i självlysande färger. Gärna keps/mössa och flytväst.
  • Webtracking appen – installerad och testad (!)

En säkerhetsbåt kommer att finnas på vattnet. Säkerhetsbåten har rätt att plocka upp deltagare som påvisar större osäkerhet på vattnet.

För att mästerskapsmedaljer ska delas ut krävs minst tre delatagare i varje klass. Prisutdelning sker efter att alla har kommit i mål. Medaljer, varupriser och utlottningspriser.

Vara med men inte paddla?

Känner du att du vill vara med utan att paddla är detta enormt välkommet. Kom med och bara häng, hjälp till att köra en bil, bära en surfski, heja fram deltagarna, fota, applådera. Soppan och kakan räcker till alla. Anmäl gärna ditt/en väns/familjemedlems intresse så att vi kan beräkna maten och hjälpande händer.

2014_Prispallen

Logi

Gottskärs Hotell
https://www.gottskarhotell.com
vid bokning skicka ett email till Gottskärs hotell där ni anger ‘Emma10’ för att erhålla 10%.

Kuggaviksgården Åsa Vandrarhem STF: https://kuggavik.se/
Åsa Jutegård B&B: https://jutegard.se
Fredals Gård B&B i Åsa: https://freadalsgard.se/

Campa gratis? Slå upp ditt tält gratis i Elins trädgård nära Åsa! Kontakta Elin Aulin på Facebook/Messenger.

Hyra Surfski?

För er som inte har möjlighet att transportera med er surfski finns några skis av olika modell till uthyrning:
aterra.se
emmalevemyr.se/nk

Hitta/resa hit

Använd någon av facebookgrupperna för att hitta någon att samåka med. Det går också bra att åka tåg till Kungsbacka, någon hämtar dig på stationen!