Film

Att göra surfskifilm är svårt som tusan och det förtar lite av glädjen när man är på vattnet. Men ack så trevligt det är att kunna återuppleva surfet! Nedan listar jag några av de filmer Kris och jag har klippt ihop. Om det är någon som har en vattenscooter och är sugen på att hjälpa till med ett filmprojekt vid nästa storm så hör av er 🙂

Varför paddlar du surfski?
Evys och mitt filmprojekt inför filmfestivalen 2017. Ett gäng surfskifolk får svara på varför de paddlar surfski plus några goa surfskiklipp.

Nybörjarprojektet 1.0
Tog med min sportiga kollega ut på downwind. Jag var nyfiken på om han skulle klara av en snäll downwind på Kungsbackafjorden i en stabil surfski.

Welcome to the Bestcoast
Sommaren 2016 utforskade jag Älgöfjorden vid Marstrand och tusan vad bra det var! Under flera dagar i augusti blåste det KRAFTIGT från väst och vi var flera lyckliga som utnyttjade de fina förhållanden som bjöds.

 

A Pretty Wet Ride

Så här kul (och blött) kan det vara att paddla dubbel. Sommaren 2016 satte jag Siven i fram på min dubbelski och vi satte av ut mot Pater Noster. Efter Flera kilometers stampande mot vågorna var det så dags…

The Prospect
Kris har gjort en film om hur det är att vara surfski hangaround. Riktigt kul – och filmen är inspelad under VM på underbara Tahiti oktober 2015

Uma Sangria por Favor
Filmen som sammanfattar Evys, min och de andra svenskarnas resa till Surfski-EM i Portugal 2014. Lite mer vind och vågor än VM 2013. Och lite mer Sangria…

King/Queen of the Fjord 2014 – by Kristin Levemyr
Andra upplagan av min tävling King and Queen of the FJord. Många deltagare, sol, vågor och Gulash. Härlig dag – surfskipropaganda!

Surf&Ski i Norge
Norge är en av mina favoritdestinationer – här kan man verkligen leka loss. En kortfilm från vår sommarsemester i Norge 2014.

Searching for Sugarwave
Västkust Surfski Filmfestival 2013 närmade sig och det var dags att skaka fram en film. I princip exakt ett år sedan vi spelade in “When Trent’s dream came true” var det dags igen för vinden att tuta i över Kungsbackafjorden och Trent och jag riggade kameror på våra skis och fick njuta av ännu en fantastisk fjordsurf. Då vinden varit frånvarande under en längre period led vi båda av downwindabstinens, något som blev temat för fimen.

Lektion 1 – Lär dig älska re-entries
Våren 2013 paddlade jag med Ola Ström till Nidingen. Det var inte mycket till vind och för att hotta upp turen föreslog Ola att vi skulle paddla re-entry intervall. Jag blev så inspirerad att jag fortsatte med denna övning då och då under soliga och svettiga paddelpass. Ett perfekt sätt att avdramatisera det där med att ramla ur skin och att öva på att snabbt ta sig upp igen. Rekommenderas! Så här kan det se ut…

When Trent’s dream came true
Trent hade under ett antal gånger försökt hänga på oss ut på fjordturer men av olika anledningar blivit hindrad. En av gångerna glömde han sin paddel, det var inte så kul för honom (se den filmen! – se “Två skis och en kite på fjordtur” längre ner på sidan ). Så nu äntligen var det dags för Trent att låta drömmen om perfekta förhållanden på Kungsbackafjorden gå i uppfyllelse.
Den här filmen filmade Trent och jag på Kungsbackafjorden 29/10 2012. DMI utlovade ca 18m/s S på morgonen. Vi klev upp klockan fem för att passa på soluppgången och för att hinna till jobbet efteråt. Filmen gjorde vi till Facebookgruppen Västkust Surfskis första filmfestival. Blir det någon uppföljare 2013?

Två skis och en kite på fjordtur
På den här turen skulle egentligen Trent följt med men han glömde sin paddel… Trents kompis Stefan följde med med sin kite och visade att det även går att köra Downwind med kite. Filmen är min första surfskirulle och jag har klippt ihop den på en iPad2 i iMovie.

King/Queen of the Fjord
Jag arrangerade Kungsbackafjordens första surfskirace i oktober 2013. Kris filmade och klippte ihop en film som sammanfattar tävlingen ganska väl.